EEE-Tehnologije još jednom dobile potvrdu vodećeg inovatora u niši tehnologije

S inovativnim OBC sustavom za optimizaciju punjenja i održavanja trakcijskih baterija naša tvrtka EEE-Tehnologije osvojila je najviše bodova na natječaju za inovatore Grada Zagreba. 

Sredinom ljeta Grad Zagreb je po 21. put raspisao natječaj za odobrenje potpora poduzetnicima inovatorima Grada Zagreba. Cilj ovog programa koji se provodi još od 1998. godine je komercijalizacija inovacija, odnosno olakšano financiranje zaštite industrijskog vlasništva, razvoja i tehničko-tehnološke obrade inovacija, promidžbenih aktivnosti i izrade analize tržišta.

Na natječaj se u samo mjesec dana prijavilo čak 39 poduzeća, a nakon evaluacije svih pristiglih zahtjeva, odobrena je potpora za njih 35. Ponosni smo što se među dobitnicima potpore našla i naša tvrtka EEE-Tehnologije s projektom OBC sustav (digitalni sustav za optimizirano punjenje baterija), koji je ujedno ocijenjen s najvećim brojem bodova! Ugovor o korištenju bespovratnih sredstava u maksimalnom traženom iznosu potpisali smo sa zadovoljstvom, a dobivena sredstva namjenski ćemo koristiti za komercijalizaciju patentiranog rješenja. Slobodno možemo reći da smo jako zadovoljni postignutim stupnjem razvoja patentiranog rješenja i uspješnim početkom komercijalizacije.

I ovo sufinanciranje je Grad Zagreb realizirao u suradnjio sa Zagrebačkim inovacijskim centrom i Plavim uredom, s kojima uspješno surađujemo u razvoju naših drugih projekata: VNM – vremensko-naponsku modul i OBC sustav.

Za potrebe inovacijskog fonda ukupno je osigurano 500.000 kuna.