Izborili potporu: Grad Zagreb još je jednom prepoznao EEE-Tehnologije kao vrhunskog inovatora

Program dodjele bespovratne pomoći zagrebačkim inovatorima ima za cilj olakšati i ubrzati put inovacije do tržišta, a provodi se od 1998. godine. Osim Grada Zagreba, u programu sudjeluju još i Razvojna agencija Zagreba – TPZ d.o.o. i Plavi ured, koji zainteresiranima pomažu u raspisivanju ideja. Prijavili smo se na natječaj te svojim inovativnim idejama već treći put uspješno došli do financijske potpore.

Nedavno smo potpisali još jedan Ugovor o korištenju potpore za inovatore Grada Zagreba, a kojim smo EEE-Tehnologijama osigurali nepovratna sredstva za tehničko-tehnološku obradu inovacije OBC sustava – optimizirani sustav punjenja baterija. Konkretnije, riječ je o ispitivanju i certificiranju spomenutog sustava.

Da pojasnimo. Ispitivanja (EMC i LVD) su nužna radi provođenja certifikacije i označavanja novog proizvoda CE markicom, kojom se ističe da je proizvod uspješno prošao proceduru ocjenjivanja sukladnosti s bitnim zahtjevima relevantnih direktiva i pretpostavkama o sukladnosti navedenim u harmoniziranim relevantnim normama. Ovo je posljednji korak prije samog plasiranja našeg digitalnog sustava za optimizirano punjenje baterija OBC na tržište, što očekujemo da će se dogoditi ove jeseni.

No, kako smo prethodno spomenuli, ovo nije prva potpora EEE-Tehnologijama. Razvojna agencija Zagreb – TPZ prepoznala je potencijal naše prve inovacije još 2014. godine i potakla naš razvoj na području inovacija. Nakon sudjelovanja na ECOFUNDING PLATFORMI započeli smo uspješnu suradnju s Plavim uredom i gospodinom Aleksandrom Grozdanićem koji nam pomaže savjetima i usmjeravanjem u raspisivanju naših inovacija, a kojemu se ovim putem zahvaljujemo.

Moramo i priznati kako smo ponosni što ćemo našem tržištu uskoro moći ponuditi još jedan novi proizvod, kao i što naš rad kontinuirano prepoznaju najviše institucije poput Grada Zagreba koji nam je ovu financijsku potporu i dodijelio.

Sve nas to, dakako, potiče na nove ideje i realizaciju još većih i uspješnijih projekata u budućnosti.