Razvoj sustava optimiziranog punjenja trakcijskih baterija u završnoj je fazi, početak proizvodnje očekuje se na jesen

optimizirane-baterije

U svibnju 2016. potpisali smo Sporazum o suradnji s Visokom školom za informacijske tehnologije (VSITE) u svrhu konzultantskih usluga za razvoj i izradu prototipa mikrokontrolerskih uređaja te programske potpore za daljnji razvoj vremensko- naponskog modula u sklopu projekta “pametni punjač trakcijskih baterija”.

Radosno s vama dijelimo vijest da je razvoj prototipa nedavno uspješno priveden kraju.

Navedeni projekt započeli smo kao nastavak razvoja našeg patentiranog proizvoda u smislu digitalizacije i proširenja uporabnih mogućnosti. Ovo će biti drugi proizvod koji planiramo plasirati na tržište unazad tri godine, a njime ćemo zaokružiti ideju kontroliranog i optimiziranog punjenja industrijskih baterija. Posebno zanimljiva činjenica za buduće korisnike jeste ta što se punjenjem takvih baterija u potpunosti upravlja preko centralne jedinice nadzora, gdje za to osmišljeni software očitava i upravlja punjenjem.

Početak proizvodnje sustava očekuje se već ove jeseni, a sam proizvod će omogućiti niz prednosti:

  • optimizirano punjenje kiselinskih baterija nadzorom napona i struje punjenja u realnom vremenu,
  • automatsko uključenje diodnih punjača u period niže tarife,
  • produženje vijeka trajanja kiselinskih baterija kroz praćenje njihovog stanja i automatsko pokretanje postupka desulfatizacije te
  • dijagnostiku kvarova kiselinskih baterija i diodnih punjača.

Pojedinosti o sustavu optimiziranog punjenja baterija možete saznati u prezentaciji.

Ovom se prilikom zahvaljujemo projektnom timu VSITE-a u sastavu: Stjenka Bojanić, Mihael Buković, Ivan Britvić, Milan Davidović, Jurica Đurić te Koća Vrančić.